[...] szybko schłodzić do temperatury 0-2 st.C. Jeśli chcemy przedłużyć czas przechowywania, można je skropić sokiem z cytryny, bo kwas opóźnia rozwój drobnoustrojów. W lodówce surowe mięso nie może leżeć na tej samej półce co gotowe potrawy. Ryby Wymagają przechowywania na lodzie, czyli w temperaturze minus 1-2 st.C. Ale w domu nie mamy takich [...]
[...] do lodówki sprawiamy, że temperatura w lodówce wzrasta, chłodzenie jest osłabione, a co za tym idzie produkty psują się szybciej. Jeśli w lodówce przechowujemy zarówno surowe mięso i warzywa oraz produkty już gotowe do spożycia, warto pamiętać by nie umieszczać surowego mięsa obok owoców, warzyw i produktów, które przeznaczone są do [...]
Tak, surowe mięso. Nie jestem mięsożerca, mogę go wcale nie jeść więc uwierz mi nawet 100g to już coś... P. S Wkrecilem sie w to forum i trochę czytałem i już sam nie wiem co z tym bilansem
Surowe jaja juz pilem, sa ok. Surowe mieso jadlem, probowalem surowej watrobki-ok. Tunczyk, losos surowy ok. Maslo, boczek ok. Thlko nabialu nie moge. Powinienem dac rade. Bardzo duzo benefitow zdrowotnych okazuje sie.
[...] że zginął. Ale wygląda na to, że zadomowił się u mojej cioci. Dobrze, że dogaduje się z nią lepiej niż ze mną. Mnie nie chodzi o smak. To mnie brzydzi po prostu, tak samo jak surowe mięso (tatar) surowa ryba i surowe jajko, albo jakieś flaki, krew, czy jak coś ma dużo tłuszczu. Nie mówię, że to nie smaczne, bo nie wiem, ale jest obrzydliwe.
Ale weź się jeszcze jak coś jest poddane obróbce termicznej to MOŻE się zdecyduje ale kurła surowa ryba albo surowe mięso? Weź, fuj. A grilla to ja w ogóle nie lubię. Za to kocham ziemniaki z ogniska.
Ja bym się bał żreć surowe mięso jakieby nie było , nawet sushi nie jem Btw właśnie oglądam https://youtu.be/K_lvcDGu3dA w sumie fajne ma te filmy chociaż to raczej abstrakcja
[...] i dzięki temu można obalić wiele mitów, bzdur, d****izmow które wymyślają osoby doświadczone długoletnim stażem Z tym mięsem też znam osobę, która pracowała na zakładzie i w surowe mięso nie mówię o wędlinach, dodaje się tylko tyle wody ile ubyło w trakcie transportu o ile ubyło i nic ponad to. Może jakiś Janusz oszuka i wleje 5% więcej.... Nie [...]
[...] i dzięki temu można obalić wiele mitów, bzdur, d****izmow które wymyślają osoby doświadczone długoletnim stażem Z tym mięsem też znam osobę, która pracowała na zakładzie i w surowe mięso nie mówię o wędlinach, dodaje się tylko tyle wody ile ubyło w trakcie transportu o ile ubyło i nic ponad to. Może jakiś Janusz oszuka i wleje 5% więcej.... Nie [...]
[...] i dzięki temu można obalić wiele mitów, bzdur, d****izmow które wymyślają osoby doświadczone długoletnim stażem Z tym mięsem też znam osobę, która pracowała na zakładzie i w surowe mięso nie mówię o wędlinach, dodaje się tylko tyle wody ile ubyło w trakcie transportu o ile ubyło i nic ponad to. Może jakiś Janusz oszuka i wleje 5% więcej.... Nie [...]
[...] i dzięki temu można obalić wiele mitów, bzdur, d****izmow które wymyślają osoby doświadczone długoletnim stażem Z tym mięsem też znam osobę, która pracowała na zakładzie i w surowe mięso nie mówię o wędlinach, dodaje się tylko tyle wody ile ubyło w trakcie transportu o ile ubyło i nic ponad to. Może jakiś Janusz oszuka i wleje 5% więcej.... Nie [...]